Круглий стіл національних бойових мистецтв

Круглий стіл національних видів спорту. Мінмолодьспорт 2 березня 2018р.

З радістю повідомляємо що 02.03.2018 року у Міністерстві молоді і спорту відбувся Круглий стіл представників Шкіл і федерацій українських національних бойових мистецтв та представників трьох міністерств: Мінмолодьспорт, Мінкультури та Міносвіти.

Очолював роботу Круглого столу заступник міністра Мінмолодьспорт Войтович Ярослав В’ячеславович. Від Міносвіти заступник міністра Греба Роман Володимирович. Від Мінкультури керівник патронатної служби Дмитро Зеленецький.

Національні Бойові мистецтва представляли:

  • Патріарх бойових мистецтв України – Пилат Володимир Степанович, який Створив Школу і стиль Бойовий Гопак, а зараз очолює Міжнародну Федерацію Бойового Гопака.
  • Засновник козацького бойового мистецтва Спас – Олександр Притула та його заступники – Генадій Поляков і Рижов Констянтин.
  • Народний Депутат України – Микола Величкович, який має своє бачення бойового мистецтва Гопак і створив – український рукопаш Гопак.
  • Президент Всеукраїнської федерації Гирьового Спорту – Бербеничук Валентин Юрійович.
  • Президент Федерації Карпатського бойового мистецтва Хорс – Роман Петрович Яськів.

Круглий стіл намітив плани подальшої роботи трьох міністерств та федерацій українських національних бойових мистецтв. Заступник директора департаменту фізичної культури та неолімпійських відів спорту запропонував подати в ЮНЕСКО інформацію про українські, козацькі бойові мистецтва і отримати там визнання. Заступник міністра культури оголосив що козацькі пісні включили у нематеріальної спадщину ЮНЕСКО.

Дай бог щоби українці незалежно від посад і титулів зрозуміли що тільки вони можуть розбудувати Могутню Українську Державу.

За матеріалами:
Текст – https://www.facebook.com/kozack.hopak/posts/1197285330404911
Фото – http://dsmsu.gov.ua/index/ua/material/36113

Залишити відповідь